Algemene info:

 

Schenking Seré

SnapShots

Ontdek het nieuwe doeboekje voor kleine speurneuzen in stadsmuseum De Hofstadt.
Aan het begin van het nieuwe jaar is stadsmuseum De Hofstadt klaar voor een nieuw avontuur.
Ben jij tussen 3 en 11 jaar oud? Breng dan een bezoekje aan het museum met de ganse familie en ontdek de nieuwe mysteries van De Hofstadt. Geen tijd op 9 januari? Geen nood: de kindergids blijft het
ganse jaar 2022 gratis ter beschikking.
Waar? Stadsmuseum De Hofstadt, Grote Markt 1, 3290 Diest;
Wanneer? Vanaf 9 januari: di, do en vr van 11 tot 17 uur; za en zo van 13 tot 18 uur;
voor wie? Kinderen tussen 3 en 11 jaar, samen met een begeleider;
Gratis.


De collectie blijft toegankelijk. De collectiestukken van stadsmuseum De Hofstadt zijn namelijk online te bewonderen op de website: erfgoedplus.be Het stadsarchief van Diest wil zoveel mogelijk getuigenissen, filmpjes, foto’s, tekeningen, … uit Diest verzamelen om de corona-crisis zo goed mogelijk te documenteren.
Zo kan er in de toekomst een uitgebreid beeld worden gevormd over deze crisis en wat de impact was in Diest. Daarom gebruiken wij een online-formulier dat terug te vinden is via de volgende link.
Via het formulier kunnen digitale bestanden worden ingediend.
Voor fysieke documenten of te grote bestanden kan er altijd contact worden opgenomen met het stadsarchief.


Stadsmuseum De Hofstadt - online


De Hofstadt online

Het Stadsmuseum De Hofstadt is omwille van het coronavirus tijdelijk gesloten. Maar niet getreurd: de collectie is ook terug te vinden op de online erfgoeddatabank www.erfgoedplus.be.

Sinds een aantal jaar staat de vaste collectie van stadsmuseum De Hofstadt, samen met beknopte informatie over de stukken, op Erfgoedplus.be. De komende weken zal hier extra historische informatie aan toegevoegd worden alsook foto's van onze prachtige collectiestukken.

Maar dit is niet alles: in 2019 startte het museum met de inventarisatie van het museumdepot. Met de hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers werden maar liefst 230 collectiestukken geïnventariseerd en online gepubliceerd op Erfgoedplus.be. Ook de depotstukken die tijdens de eerste maanden van 2020 onderzocht werden, zullen de komende weken online komen.

Hoe kan ik de collectie bekijken? Heel eenvoudig: ga naar www.erfgoedplus.be. Klik in het keuzemenu bovenaan op "collecties". Op de nieuwe pagina die nu opent, klik je in de rechterbalk op "musea". Er verschijnt nu een alfabetische lijst met steden en gemeenten. Scroll omlaag naar "Diest" en klik op "stadsmuseum De Hofstadt".
Veel ontdekkingsplezier in De Hofstadt online!