Algemene info:

 

Schenking Seré

SnapShots

Ontdek het nieuwe doeboekje voor kleine speurneuzen in stadsmuseum De Hofstadt.
Aan het begin van het nieuwe jaar is stadsmuseum De Hofstadt klaar voor een nieuw avontuur.
Ben jij tussen 3 en 11 jaar oud? Breng dan een bezoekje aan het museum met de ganse familie en ontdek de nieuwe mysteries van De Hofstadt. Geen tijd op 9 januari? Geen nood: de kindergids blijft het
ganse jaar 2022 gratis ter beschikking.
Waar? Stadsmuseum De Hofstadt, Grote Markt 1, 3290 Diest;
Wanneer? Vanaf 9 januari: di, do en vr van 11 tot 17 uur; za en zo van 13 tot 18 uur;
voor wie? Kinderen tussen 3 en 11 jaar, samen met een begeleider;
Gratis.


De collectie blijft toegankelijk. De collectiestukken van stadsmuseum De Hofstadt zijn namelijk online te bewonderen op de website: erfgoedplus.be Het stadsarchief van Diest wil zoveel mogelijk getuigenissen, filmpjes, foto’s, tekeningen, … uit Diest verzamelen om de corona-crisis zo goed mogelijk te documenteren.
Zo kan er in de toekomst een uitgebreid beeld worden gevormd over deze crisis en wat de impact was in Diest. Daarom gebruiken wij een online-formulier dat terug te vinden is via de volgende link.
Via het formulier kunnen digitale bestanden worden ingediend.
Voor fysieke documenten of te grote bestanden kan er altijd contact worden opgenomen met het stadsarchief.


Stadsmuseum De Hofstadt


Het Diestse stadsmuseum 'De Hofstadt' bevindt zich in de  historische kelders van het stadhuis.
Ooit het verblijf van de Heren van Diest, toont een aantal waardevolle schilderijen zoals de "De Annunciatie" van Hendrick ter Brugghen, één van de grootste schilders van de Utrechtse school, zilverwerk van de Diestse gilden, een 15de eeuwse kroonluchter, alle resterende huisheiligen uit het Diestse begijnhof en veel meer. Naast een aantal stukken die ons doen herinneren aan de periode van de Diestse baanderheren, is er ook aandacht besteed aan Filips Willem van Oranje-Nassau. Klik hier voor een kennismaking met de "Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief"